Et kort møte med regissør Charlotte Frogner

Charlotte Frogner

Vi er glad for å ha Charlotte Frogner med som regissør for andre gang. Charlotte Frogner er utdannet ved Teaterhøyskolen og har vært ansatt ved Det norske teateret siden 2004. Hun er for mange kanskje mest kjent fra tv-produksjonene Side om side og Hvaler. Men hun har også hatt framtredende roller i Spelet om Heilag Olav, Peer Gynt og Jesus Christ Superstar for å nevne noe.

Frogner gleder seg til å ta fatt på øvingene om noen dager og sier publikum har mye å glede seg til.

– Jeg tror det kan bli en mørk beretning som forhåpentligvis røsker litt og fenger også de som ikke er Falkberget-kjennere fra før. Jeg har med meg utrolig dyktige kunstnere. En trio bestående av tre ulike scenekunstnere som jeg tror kommer til å utfylle hverandre på en veldig bra måte. Musikken blir kraftfull og deilig mørk med Svein Arne Aspås bak strengene, sier Frogner.

Det mørke i materialet fascinerer meg veldig. Falkbergets usentimentale penn rundt gruvefolkets harde liv er dypt gripende.

Gleder meg veldig til å føre skuespillere, teksten og musikken sammen og dykke ned i materialet.

Frogner har en klar oppfordring til publikum.

– Jeg ønsker bare å minne folk på at det er på tide å ta tilbake kulturen etter noen krevende år for kulturnæringen. Vi mennesker trenger kunsten. Og kunsten trenger menneskene.

Smør med deg nistepakke, ta med sitteunderlag, solbriller og solkrem og ta beina fatt.

Jeg kan garantere at du går rikere hjem. På kunstopplevelser, naturopplevelser og møte med andre mennesker oppe på fjellet!

Vi gleder oss veldig til å se dere alle, avsluttet Frogner.

Tekst: Brynhild Nilsgård

Foto: Magnus Skrede