Litteraturfest Røros 2021

Litteraturfest Røros 2021 arrangeres torsdag til søndag 26.-29. august. Det er tre Falkberget-arrangement under festivalen:

Fredag 27. august kl. 17.00: Årsmøte i Falkberget-Ringen

Fredag 27. august kl. 18.30: «Falkbergets kvinner er sterkere enn hans menn» – Samtale om Johan Falkbergets roman «Lisbet på Jarnfjeld». Gard Erik Sandbakken leder samtalen. I panelet sitter Linda Eide, Eli Wintervold og Åse Berg. Samtale både om romanens tid og vår tid, om Falkberget og hans verden, som uomtvistelig er Røros bergstad virkelige verden og historie. 

Lørdag 28. august kl. 12.30: Falkberget-Vandring i regi av Rørosmuseet.

Lørdag 28. august kl. 19.00: Musikalen “An-Magritt” (E. N. Rønning/H. Sommerro) ble satt opp ved Trøndelag Teater i 1988 og 2004, samt ved Det Norske Teatret i 2007. “An-Magritt” er bygd over Johan Falkbergets romansyklus. Musikalen er komprimert og gjort om til en musikalsk fortellerstund hvor Johan Falkbergets rike og kjente skikkelser blir skildret gjennom sang, monologer og fortellinger.

Medvirkende: Karianna Sommerro, sang og skuespill, Snorre Ryen Tøndel, sang og skuespill og Åsmund Flaten, piano. Dramaturgi: Anne Kleivset og Karianna Sommerro og regi: Anne Kleivset

En oversikt over alt program, samt linker til billettbestilling finner du her: http://www.litteraturfest.no/index.php/program