Aktører og medvirkende

Skuespillere:

Sarah Francesca Brænne er skuespiller og manusforfatter, født  i Oslo. Hun ble utdannet ved Den Danske Scenekunstskole og Teaterhøgskolen i Oslo. Hun har medvirket i en rekke TV-serier og filmer i inn- og utland, deriblandt “Nach” og “The Rules for Everything”. Sarah Francesca har vært tilknyttet Det Norske Teatret siden 2020 etter sin debut som Wendla i “Vårløysning”. I 2017 mottok hun Amandaprisen for beste kvinnelige birolle for sin rolle i «The Rules for Everything». Hun er med i Kristoffer Borglis “Syk Pike” som i mai 2022 hadde verdenspremiére i Un Certain Regard-programmet på filmfestivalen i Cannes. Møt henne som selveste Eli Sjursdotter i sommerens forestilling!

Jon Bleiklie Devik er utdannet fra Statens Teaterhøgskole, og er fast ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. Han har bred og lang erfaring innen alt fra musikaler til klassikere og samtidsdramatikk; fra Robert Wilson´s versjoner av Peer Gynt og Edda, til rollen som kong Kreon i Antigone. På Røros har han vært før; som Bergmann i Elden i 2018 – 19. Denne sesongen har Jon vært aktuell på Det Norske Teatret med urpremierer på Jon Fosses Sterk vind og Arne Lygres Tid for glede, og i rollen som Nesje i teaterversjonen av Edvard Hoems Slåttekar i himmelen, og til høsten blir han å se som Lavrans Bjørgulvsson i teaterets maratonversjon av Kristin Lavransdotter. Men først kan vi møte ham som Sjur Halgutusveen i gruveruinene på Christianus Sextus.

Kenneth Homstad (1982) er utdannet ved teaterhøyskolen i Amsterdam, har jobbet ved Det Norske Teatret, Den Nationale Scene og Schauspielhaus Wien, samarbeidet med scenekunstner Lisa Lie i flere prosjekter, og har siden 2013 vært en del av ensemblet ved Trøndelag Teater. Fra høsten 2022 jobber han ved Det Norske Teatret i Oslo. Han spiller Pelle Jønsa i vår oppsetting.

Musikk:

Svein Arne Aspås er rørosingen bak strengene i årets oppsetting. singen Aspås har holdt på med musikk i en eller annen form siden tidlig barnsben. Han spiller på mange strenger og har med årene utviklet seg som komponist og produsent i en rekke sammenhenger. Aspås har lenge hatt en fascinasjon for Falkberget, hans dystopiske landskaper og uutgrunnelige karakterer.

– Eli Sjursdotter er en historie som går fra lys til mørke på dramatisk vis og jeg har komponert musikk som fargelegger historien i dype valører. Selv om kontrastene er store, mener jeg å ha laget musikk som har en mørkerød tråd gjennom hele stykket. Sammen med Lester Goodwine gleder jeg meg til å jobbe med de dyktige skuespillerne under Charlotte Frogners regi. Fegd var noe Falkberget var opptatt av og Fegd skal det bli, lover han.

Lester Goodwine

Regi:

Charlotte Frogner er utdannet ved Teaterhøgskolen og har vært ansatt ved Det norske teateret siden 2004. Frogner har erfaring fra flere spel, hun har spilt i Kristin Lavransdatter, Pillar Guri, Peer Gynt og Spelet om heilag Olav. For mange er hun mest kjent som Celine Kopperud i NRK-serien Side om side. Det er Frogners andre år som regissør For Klangen av Christianus Sextus.