Aktører i årets forestilling på Christianus Sextus

Lisbet Jarnfjeld spilles av Ellen Birgitte Winther.

Foto: Erika Hebbert

Ellen Birgitte Winther gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2000. Siden har hun vært tilknyttet mange av landets teater, blant annet Trøndelag Teater, Den Nationale Scene og de siste årene: Det Norske Teatret. Hun har hatt mange store utfordringer på scenen, deriblant som Solveig i Peer Gynt, Rita Almers i Lille Eyolf, Stella i En sporvogn til begjær, Rosa i Benoni og Rosa og Gina Ekdahl i Villanda. Ellen Birgitte har også medvirket i en rekke filmer og tv-serier, blant annet Heksejakt, Grenseland, Twin og Valkyrien, for sistnevnte ble hun nominert til Gullruten for beste kvinnelige hovedrolle.  

Bjørn Hallvarsa – Cato Skimten Storengen.

Foto: Stig Håvard Dirdal

Skimten Storengen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Fra 2004 til høsten 2010 var han fast ansatt ved Rogaland Teater, der han har tolket i overkant av 20 roller. Han hadde permisjon fra Rogaland Teater for tv-seriene Ran og Hvaler, samt Rocky Horror Show på Nordland Teater med Kim Sørensen som regissør, en rolle han ble nominert til Hedda for beste mannlige hovedrolle for. Skimten Storengen har jobbet med Yngve Sundvor tidligere i Mesteren og MargaritaSladderFrykten og Oh My God alle ved Rogaland Teater.
Skimten Storengen er ansatt i Statsteatret som én av fem initiativtagere.

Sivert prest – Frode Winther.

Foto: Siren Høyland

Frode Winther gikk ut av ArtsEd London school of acting i 2000. Siden har han vært tilknyttet Hålogaland teater, Riksteatret, Den Nationale Scene, Oslo Nye Teater og Det Norske teatret der han har jobbet siden 2014. Han har medvirket i en rekke filmer og tv-serier, blant annet Nokas, Hevn, Flukten over grensen, Kampen for tilværelsen, Lilyhammer, Side om side, Valkyrien, Heksejakt, Grenseland og Norsk-ish. På scenen har han hatt store oppgaver som Enjolras i Les Miserables, Stanley Kowalski i En sporvogn til begjær, Thorvald Helmer i Et dukkehjem, Kong Claudius i Hamlet, Hjalmar Ekdal i Villanden og Porfyrij Petrovitsj i Raskolnikov. For sistnevnte vant han i 2020 Heddaprisen som beste mannlige skuespiller/medspiller.

Musikk av Selma French Bolstad og Alf Hulbækmo

Foto: André Løyning

De skildrer fjellfolkets liv: Et hardt liv i evig kamp mot elementene og viddas uforutsigbare lynne. Angsten for at ressursene ikke skal strekke til. Og den indre kampen i menneskene som klorer seg fast der oppe.

Foto: Knut Utler

Bergstadkoret

På scenen på Lisbet på Jarnfjeld kommer sangere fra Bergstadkoret!

Foto: Galleri Galåen